sunnuntaina, syyskuuta 30, 2012

Syyskimppu

Pidän kukista mutta ruukkukukkien kanssa olen aivan onneton. Joko unohdan hoitaa niitä tai sitten tapan ne liialla kastelulla. Niinpä nautin kukistani puutarhassa ja leikkokukkina. Tavoitteenani onkin, että tulevaisuudessa saisin kesän leikkokukat omasta puutarhasta. Vielä se ei kovin usein onnistu, koska kukkia on pihallamme aika vähän.  


Tämä syyskimppu on kuitenkin poimittu omalta pihalta reilu viikko sitten. Siinä on syyshortensiaa, jaloangervoa, kanervaa, vuoritataria ja punakukkaista tuoksuhernettä. Jaloangervo ja vuoritatar ovat peräisin ihanalta naapurilta ja pidän niistä erittäin paljon. Kiitos A! Maljakon löysin vasta varastosta muuttolaatikoista, joita meillä edelleen on purkamatta. Maljakko on Pentikin ja aikanaan lahjaksi saatu. Värinsä puolesta se sopi loistavasti syyskimpun seuraan:)


Kuvien taustalla pilkottaa keittiö. Olen sen itse suunnitellut ja mieheni on sen valmistanut. Tavoitteena oli aikaa kestävä ja käytännön arjessa toimiva keittiö. Tämän kokoisessa perheessä keittiössä pitää olla tilaa useammalle kokille ja myös säilytystilaa pitää olla riittävästi. Meidän keittömme on toiminut arjessa erittäin hyvin ja se miellyttää myös ulkonäöllään. Postailen siitä tarkemmin joskus myöhemmin. 

tiistaina, syyskuuta 25, 2012

Lastenhuoneeseen

Tein tässä suunnitelmaa erääseen lastenhuoneeseen ja nautiskelin kahlatessani tapettivalikoimia läpi. Tunne on sama, kuin kangaskaupassa, jossa on ihania kankaita vierivieressä ja haluaisi valita ne kaikki:) Lastenhuoneeseen sopii mielestäni hyvin myös neutraalit seinät tasapainottamaan lelujen värikkyyttä. On kuitenkin olemassa niin upeita tapetteja ruokkimaan lapsen mielikuvitusta, että toivoisin niitä käytettävän nykyistä enemmän.

Usein lastenhuoneeseen valitaan tapetti, jossa seikkailee lapsen suosikkihahmo ja ihan hyvä niinkin. On kuitenkin paljon tapetteja, jotka sopivat yhtä hyvin sekä pienen että vanhemman lapsen huoneeseen ja käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin esim. prinsessa- tai muumitapetilla. Ja niitä voi käyttää myös kodin muissa tiloissa. 

Seuraavaksi muutamia poimintoja minua ihastuttaneista tapetteista. Kaikki kuvat Värisilmän sivuilta.




























perjantaina, syyskuuta 21, 2012

Aarteeni

Eräänä elokuun päivänä saimme kaksi rakasta vierasta. Vieraista toisella oli mukanaan kamera. Muutama päivä sitten postin mukana tuli ihana kirje ja muistitikku. Tässä teillekin maistiaisia ihanasta elokuun päivästä pihallamme. Kiitos vielä N! <3


















keskiviikkona, syyskuuta 19, 2012

POMPdeLUX

Tällä kertaa aimo annos ihania lapsia ihanissa vaatteissa. POMPdeLUX on tanskalainen lastenvaatemerkki, jonka vaatteita olen pitkään ihaillut. Vaatteiden tyyli ja värimaailma kolahtaa minuun täysillä! Ihania, suloisia, tyylikkäitä ja silti lapsille sopivia sekä kohtuuhintaisia. Käyttökokemuksia minulla ei vielä ole, mutta olen nyt yrittänyt metsästää myyjää pitämään vaatekutsut täällä meillä. Jännityksellä odottelen, että pääsen hypistelemään ja lapset sovittelemaan...:) Lapsista kaksi vanhinta ovat erittäin tarkkoja vaatteistaan ja heille minun on mahdotonta hankkia vaatteita itsekseni. Kolme pienintä sanovat toki mielipiteensä, mutta äidillä on vielä vaikutusvaltaa:) 

Aikaisemmin ompelin myös itse lapsille vaatteita, mutta viime vuosina rakentamisen ja muun touhun ohella ompeleminen on jäänyt todella vähäiseksi. Erityisesti minusta on ihana suunnitella takkeja ja mekkoja. Tytöistä nuorimmaisella onkin aikamoinen mekkovalikoima, kun  on perinyt myös vanhempien siskojen mekot. Pitäisiköhän alkaa jouluksi suunnittelemaan ainakin kahdelle pienimmälle jotain ommeltavaa...

Tässä kuitenkin maistiasia tanskalaisesta osaamisesta. Kaikki kuvat pompdelux.com.





























tiistaina, syyskuuta 18, 2012

Lounaalla

Kotitoimistossa työskentelyssä on paljon hyviä puolia: tauolla voi pestä pyykkiä tai siivota keittiötä, takamuksen puutuessa voi siirtyä sohvalle ja asuna toimii loistavasti villasukat ja virttyneet collegehousut:) Suuren perheen äitinä osaan myös arvostaa rauhallista lounashetkeä. Kunhan vain olen kauppareissulla muistanut varautua voin valita lounaaksi ihan mitä vain. Usein  kyllä tyydyn edellisen päivällisen tähteisiin mutta joskus on mukava pyöräyttää jotain oikein hyvää.


Salaatti on helppo ja nopea lounas. Viikonloppuisin teemme usein myös koko perheen voimin ruokaisamman salaatin patongilla vahvistettuna perjantai- tai lauantai-illan herkuksi. Viime lauantaina viisivuotiaamme ahersi ihan itsekseen ensimmäisen salaattinsa lounaalle ja ihmetteli itsekin taitojaan. Aikaisemmin neiti on kyllä ahkerasti auttanut ruuanlaitossa mutta tällä kertaa koko salaatti valmistui ihan omin voimin ja maistui erittäin hyvälle:)


Kuvissa oleva salaatti on lounaani viime viikolta. Oma suosikkisalaattini sisältää joko kanaa tai savulohta ja fetajuustoa. Tällä kertaa salaatissa oli jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kukkakaalia, parsakaalia, savulohta ja fetaa. Ja kuten viimeisestä kuvasta huomaa, en minä ihan täydellisessä rauhassa lounastani nauttinut. Joku muukin oli siitä kiinnostunut...MUTTERI!


lauantaina, syyskuuta 15, 2012

Sarjaton

Iittalan uusin astiasarja Sarjaton ei tehnyt ennakkomainonnallaan minuun suurtakaan vaikutusta. Tuli tunne, että nyt on väkisin haluttu keksiä jotain uutta. Niinpä en edes vaivautunut etsimään sarjaa nähtäväksi ja hypisteltäväksi. Pari viikkoa sitten kuitenkin kirjaimellisesti lähes törmäsin siihen ja ihastuin! Astioissa on todella kaunis muotoilu ja upea kuviointi. Ja värit ovat ihanan pehmeät ja helposti moneen muuhun astiasarjaan yhdistettävät. En ehkä ajattelekaan tätä sarjaa kokonaisuutena vaan kokoelmana kauniita astioita, joista varmasti jokainen löytää suosikkinsa täydentämään jo olemassa olevia astioita. Näistä meidän kaappiin voisi hypätä ainakin tuo ensimmäisen kuvan harmaa kulho ja pienille lautasillekin olisi tarvetta... Mitä mieltä sinä olet Sarjattomasta?






 Kuvat: the189.com ja iittala.com

Sarjattoman suunnittelijoita ovat Harri Koskinen, Aleksi Kuokka, Musuta ja Samuji.



tiistaina, syyskuuta 11, 2012

Ulkovaatesäilytystä




Meidän kuistilla on ruskeaksi petsattu mäntykaappi, aikanaan hankittu Ikeasta edelliseen kotiin. Haaveissa on vanha kaappi tai miehen tekemä kaappi (tämä tilauslista on muuten toooosi pitkä...) mutta Ikean versio saa vielä toistaiseksi palvella vaatesäilytyksessä. Siellä säilytetään siistimmät ulkovaatteet, vierasnaulakko on erikseen pariovien toisella puolella. Loput ulkovaatteet (joita tällä porukalla riittää) säilytetään kodinhoitohuoneessa, kausivaatteet lämpimässä varastossa. 


Kuviin kaappi pääsi, koska muokkasin sitä hieman. Kaapissa on kolme ovea, joista kahden vasemmalla puolella olevan oven takana on tanko ja siellä säilytetään siistimmät takit ja huivit sekä joitakin kenkiä. Kaapin oikeanpuoleisen oven takana oli hyllyjä mutta ne eivät toimineet ulkovaatesäilytyksessä. Niinpä otin käyttöön muutaman Ikean Vippa-koukun ja pojan ruuvinvääntimen. Nyt kahdelle pienimmälle on kuistilla oma ulkovaatekaappi, jonne he osaavat itsekin vaatteensa ripustaa:) Kaapin pohjalla on virkattu kori, jossa on rullalla ulkohousuja, sadevaatteita yms. Ylähyllyllä on vielä pakkasia odottavia toppahaalareita.




Isompien lasten ulkovaatteille ja harrastevaatteille on vastaavanlainen ratkaisu kodinhoitohuoneen kaapissa, siellä koukut ovat kaapin katossa. Koukut kaapissa toimivat mielestäni hyvin, koska niihin vaatteen saa ripustettua helpommin ja nopeammin kuin henkariin ja oven saa kuitenkin suljettua ja vaatteet katseilta piiloon. 

Kuisti odottelee vielä uutta kenkätelinettä. Nyt virkaa hoitelee edelliseen kotiin tehty versio. Uudesta tulee korkeampi ja se tulee toimimaan samalla laskutasona. Ehkäpä siihen löytyisi myös jokunen kori eniten käytössä oleville pipoille ja hanskoille. Muille pipoille ja hanskoille sekä harrastevaatteille on vetokoreja kodinhoitohuoneessa. Kenkien säilytykseen meillä on kuistin ja kodinhoitohuoneen välissä kenkäkaappi, joka on ollut erittäin toimiva. Voisinkin postata siitä seuraavaksi.