maanantaina, joulukuuta 24, 2012

Aaton aattona

Tai oikeastaan juuri hetki sitten siirryttiin jo jouluaattoon. Kinkku on uunissa ja kaikki alkaa olla valmista juhlaan. On aika hölmöä paistaa kinkkua näin yöllä mutta minulla on siihen hyvät perustelut: lapsuuden ihanin joulumuistoni on aattoaamuun herääminen, kinkun tuoksu ja joulukuusen loiste. :) 

Huomenna (tai siis tänään) meille tulee kaikki rakkaimmat juhlimaan joulua. Pöytä katetaan lähes kaksikymmentä lautasta. Ihanaa! Menu on perinteinen ja osittain vielä minullekin hieman arvoitus, koska vieraat tuovat ruokia myös mukanaan. Uskon, että ainakaan nälkää emme tule näkemään. :D Syömisen lisäksi ohjelmassa on myös mm. joulusauna, aattohartaus ja tietenkin se jännittävä joulupukin odotus.

Kävin juuri vuorokauden vaihtumisen aikaan heilumassa kameran kanssa pihalla ja kirkkaan kuun avustamana sain jopa jotain julkaisukelpoista. :) Näiden kuvien myötä toivotan sinulle ihanaa joulun aikaa!









keskiviikkona, joulukuuta 19, 2012

Viime hetken joululahjavinkkejä

Tässä muutama vinkki niille, joilla on vielä se viimeinen lahja ostamatta. Itselläni alkaa homma olla hanskassa. Paketointi on vielä edessä ja muutama ruokalahja valmistamatta. Molemmat ovat kuitenkin mukavaa puuhaa ja hoituvat hyvin yön pimeinä tunteina kynttilän valossa ja joululaulujen soidessa. 

Joulukuusi on vielä metsässä ja kinkku pakkasessa. Koristelun ja paistamisen aika on sunnuntaina. Tosin sitä ennen täytyy toki kuusi hakea ja kinkku sulattaa. Sunnuntaina paistuvat myös viimeiset tortut ja piparit. Tänään päästään ihanaan joulutunnelmaan koulun joulujuhlassa. Se on yksi joulun odotuksen parhaita hetkiä! Isomman koululaisen yökirkko on torstaina ja miehen kanssa vedämme pitkää tikkua siitä, kumpi pääsee mukaan. Toisen on jäätävä valvomaan pienempien unta. Ja minä aion saada sen pidemmän tikun!

Iittalan Fire

Iittalan Kastehelmi


Pentikin Joulusydän-lyhty

Pentikin Saaga-pöytäkynttilä

Arabian Pino-kynttilänjalka

Arabian Lokero-vati


Ihanaa joulun odotusta!






lauantaina, joulukuuta 15, 2012

Joulutunnelmaa kotiin

Toiset ihmiset koristavat kodin jouluasuun jo viikkoja ennen joulua. Toiset taas eivät koristele joulua kotiin lainkaan. Minä lukeudun johonkin välimaastoon: koti puetaan jouluasuun, mutta vasta hieman ennen H-hetkeä. Meidän joulutunnelmointi alkaa pihan jouluvalaistuksella. Pihakuusi, köynnöksiä ja kransseja, kirkkaita valosarjoja. Jouluvalot pyritään sytyttämään ensimmäisenä adventtina, jolloin joulun odotus virallisesti alkaa.

Sisällä joulutunnelmaa luovat jouluiset tekstiilit, muutamat joulukoristeet, joulumusiikki ja kynttilät. Ja tietenkin joulukuusi, joka tuodaan sisään aaton aattona. Kuusi haetaan pappan metsästä yleensä koko perheen voimin. Jos minä en ole mukana, on miehellä aikamoiset paineet kuusen valinnassa. :)

Olen yrittänyt ottaa talostamme kuvaa jouluvalaistuksessa mutta aika onnettomat ovat tulokset. Niinpä saatte taas nauttia lainakuvista. Näissä kuvissa on mielestäni kauniita ja yksinkertaisia elementtejä, joilla on tuotu jouluista tunnelmaa. Nappaa mielestäsi parhaat ideat omaan jouluusi! (Kuvat Bo Bedre)

















torstaina, joulukuuta 06, 2012

Itsenäisyyspäivänä

Tänään 
olen hiihtänyt, 
syönyt juhlavasti, 
torkahtanut nukuttaessani pienintä päiväunille, 
juhlinut kummipoikaa, 
seurannut linnanjuhlia 
ja ollut kiitollinen.



Onnea Suomi!

maanantaina, joulukuuta 03, 2012

Kylppärifiiliksissä

Saan suunnitella kylppäriremontin ihanaan vanhaan taloon ja nautiskelen hommastani todella paljon! Vanhassa talossa tila on rajallinen, mutta toiminnallisuus ja esteettisys on mahdollista toteuttaa pienessäkin tilassa. Tärkeää on miettiä, mitä toimintoja tilaan halutaan. Tietenkään kaikkia toiveita ei aina ole mahdollista tilan puutteen vuoksi toteuttaa. Rajoitteita suunnittelulle ja toteutukselle aiheuttaa usein myös budjetti tai esim. rakennustekniset ratkaisut. 

Minun unelmieni kylpyhuoneessa tärkeintä on tunnelma ja toiminnallisuus. Omassa kylpyhuoneessamme jouduimme tekemään kompromisseja mutta olen silti tilaan erittäin tyytyväinen. Ensi kesän suunnitelmissa on pihasaunan rakentaminen. Myös sen suunnittelu on erittäin mielenkiintoista ja hieman erilaista. Pihasauna on erityisesti mieheni projekti mutta onnekseni suunnittelu hoidetaan yhteistyönä. Suunnitelun avainsanat ovat tunnelma, kontrastit ja aidot materiaalit. 

Tässä on kuvia erilaisista kylpyhuoneista, joista jokaisessa on mielestäni mukava tunnelma. Viimeisen kuvan nähdessäni haaveilin heti hiihtolenkistä, jonka jälkeen saisin pulahtaa kylpyyn takkatulen loisteeseen...














Kuvat: Ikea, Pukkila, Homebz, omat arkistot