tiistaina, syyskuuta 11, 2012

Ulkovaatesäilytystä




Meidän kuistilla on ruskeaksi petsattu mäntykaappi, aikanaan hankittu Ikeasta edelliseen kotiin. Haaveissa on vanha kaappi tai miehen tekemä kaappi (tämä tilauslista on muuten toooosi pitkä...) mutta Ikean versio saa vielä toistaiseksi palvella vaatesäilytyksessä. Siellä säilytetään siistimmät ulkovaatteet, vierasnaulakko on erikseen pariovien toisella puolella. Loput ulkovaatteet (joita tällä porukalla riittää) säilytetään kodinhoitohuoneessa, kausivaatteet lämpimässä varastossa. 


Kuviin kaappi pääsi, koska muokkasin sitä hieman. Kaapissa on kolme ovea, joista kahden vasemmalla puolella olevan oven takana on tanko ja siellä säilytetään siistimmät takit ja huivit sekä joitakin kenkiä. Kaapin oikeanpuoleisen oven takana oli hyllyjä mutta ne eivät toimineet ulkovaatesäilytyksessä. Niinpä otin käyttöön muutaman Ikean Vippa-koukun ja pojan ruuvinvääntimen. Nyt kahdelle pienimmälle on kuistilla oma ulkovaatekaappi, jonne he osaavat itsekin vaatteensa ripustaa:) Kaapin pohjalla on virkattu kori, jossa on rullalla ulkohousuja, sadevaatteita yms. Ylähyllyllä on vielä pakkasia odottavia toppahaalareita.




Isompien lasten ulkovaatteille ja harrastevaatteille on vastaavanlainen ratkaisu kodinhoitohuoneen kaapissa, siellä koukut ovat kaapin katossa. Koukut kaapissa toimivat mielestäni hyvin, koska niihin vaatteen saa ripustettua helpommin ja nopeammin kuin henkariin ja oven saa kuitenkin suljettua ja vaatteet katseilta piiloon. 

Kuisti odottelee vielä uutta kenkätelinettä. Nyt virkaa hoitelee edelliseen kotiin tehty versio. Uudesta tulee korkeampi ja se tulee toimimaan samalla laskutasona. Ehkäpä siihen löytyisi myös jokunen kori eniten käytössä oleville pipoille ja hanskoille. Muille pipoille ja hanskoille sekä harrastevaatteille on vetokoreja kodinhoitohuoneessa. Kenkien säilytykseen meillä on kuistin ja kodinhoitohuoneen välissä kenkäkaappi, joka on ollut erittäin toimiva. Voisinkin postata siitä seuraavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti