keskiviikkona, lokakuuta 24, 2012

Kannustalon Helmi

Tämän vuoden asuntomessuilla en löytänyt yhtä ylivoimaista suosikkia, vaan ne minun mielestäni hyvät ideat oli ripoteltuna moneen eri taloon. Viime vuonna suosikkini oli Kannustalon Venla. Koska olin mukana toteuttamassa Kirsi Valantin suunnittelemaa sisustusta, pääsin rauhassa testamaan myös talon toiminnallisuutta. Helmessä on upeat ja avarat tilat kompaktissa paketissa. 

Messuilla samassa pihapiirissä oli Kannustalon kivitalo Aarre. Talojen messusisustus suunniteltiin kuvitteellisille asukkaille. Aarteessa asuu perhe, jolla on yksi kouluikäinen poika ja perheen aktiiviset isovanhemmat asuvat Helmessä. Talojen messusisustuksen yksityiskohdat noudattivat myös tätä ajatusta. Esimerkiksi Helmen keittiön seinällä on lapsenlapsen piirtämä kalenteri ja työhuoneen hyllyssä muumikirjoja. Kirjahyllyn valikoimasta saattoi päätellä myös isovanhempien harratuksia; käsityöt, matkailu, ruoka... 

Tässä pieni kuvapläjäys napattuna Kannustalon sivuilta:

Helmessä on käytetty kahta erilaista ulkoverhouspanelia. 


Sisääntulokuisti on valoisa ja tilava.


Olohuoneesta oli upeat näkymät merelle. Vasemmalla näkyvässä Valantin Iso-Onni nojatuolissa on hyvä kutoa ja nauttia maisemista. (Huomaa keskeneräinen neuletyö korissa. Siitä on tulossa villapaita miehelleni, mutta se on edelleen kesken...;) Tapiovaaran Madamoiselle-keinutuolissa sen sijaan ei ole mielestäni hyvä istua. Se on varmaankin suunniteltu lyhyemmälle ihmiselle.Takka oli sijoitettu keskelle taloa ja oleskelutiloja. Vasemmalla pariovin suljettava yhdistetty työ- ja vierashuone.

Keittiön puuhella tuo kodikkuutta. Keittiössä olevat Valantin Arvo-tuolit ovat istumamukavuudeltaan erittäin hyvät.  Lapsiperheessä messutalon kangasverhoillut tuolit olisivat ehkä hieman hankalat, mutta tuolia on saatavana myös nahkaverhoilulla.

Keittiön värimailma on rauhallinen. Pyöreä pöytä helpottaa liikkumista tilassa.

Makuuhuone on talon päädyssä ja sieltä on käynti myös kylpytiloihin ja kodinhoitohuoneeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti