keskiviikkona, lokakuuta 03, 2012

Valanti

Suosin mielelläni kotimaista ja mahdollisimman lähellä tuotettua sekä ruuassa että muissa tuotteissa. Sisustuksessa yksi suomalainen suunnittelija, jonka suunnittelemat tuotteet myös valmistetaan Suomessa on Kirsi Valanti. Minä tutustuin Kirsin suunnittelemiin huonekaluihin lähemmin vasta viime vuonna, vaikka hän on suunnitellut niitä jo kymmenen vuotta. Kirsihän on pitkän linjan sisustussuunnittelija, joka on tullut tunnetuksi mm. yhteistyöstään Kannustalon kanssa. Huonekalujen lisäksi hän on suunnitellut myös keittiömallistoja, joita valmistaa Nixi ja uutena yhteistyökumppanina Polywood.

Uutuutena keittiörintamalla on viimeisen kuvan Jalo-keittiö. Keittiön materiaalina on sekä rungoissa että ovissa kotimainen jalopuuviilulla pinnoitettu koivuvaneri. Jalo valittiin tänä vuonna myös toimittajien tusinaan eli sisustustoimittajat rankkasivat sen yhdeksi parhaista kotimaisista uutuuksista. Kotimaisuus, ajattomuus, laadukkuus, esteettisyys. Ominaisuuksia, joita ainakin minä arvostan. 

Suunnittelunsa lisäksi Kirsi on tehnyt minuun vaikutuksen myös ihmisenä. Erittäin positiivisen vaikutuksen. Tässä muutama poiminta Kirsin suunnittelemista huonekaluista ja keittiöistä. Kuvat: valanti.fi ja nixi.fi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti