sunnuntaina, huhtikuuta 21, 2013

Kohta ihan pihalla

Viime päivinä lumi on kadonnut pihaltamme ihan silmissä. Vielä jokunen päivä sitten piha oli täysin lumen peitossa mutta tänään kävin jo vähän haravoimassa! Lumien sulaminen vauhdittaa pihasuunnitelmia ja tällä kertaa mielen päällä on ollut terassin ja parvekkeen kalustus.


Talossamme on lähes koko talon levyinen katettu terassi etelään. Tähän saakka terassipöydän virkaa on toimittanut vanha, kirpputorilta edullisesti hankittu pirtinpöytä penkkeineen. Kalusteet odottavat uutta maalipintaa ja se minulla on aikoimus tässä kevään aikana tehdä, vaikka kalusteet väliaikaisia ovatkin. Uskon, että niille on käyttöä myöhemminkin kun ollaan koolla isommalla joukolla.

Se tuleva terassin pöytä tulee olemaan suurempi ja lasikantinen. Lasikansi meillä jo on ja rungon mallikin aika lailla selvillä. Kantta täytyy hieman vielä kaventaa, jotta liikkuminen pöydän ympärillä onnistuu. 
Kaveriksi pöydälle tulee penkit ja ehkä pari jakkaraa pöydän päihin.
Terassille on suunniteltu myös katosta roikkuvaa keinua, sellaista valkoista, joita näkyy amerikkaisissa elokuvissa. :) Terassin katossa on jo tukipuut keinua varten. Tuon yllä olevan kuvan taustalla näkyvän meren kelpuuttaisin myös. Tai järvikin kävisi...tai lampi...

Parveke valmistui vasta viime kesän lopussa, joten siellä ei vielä ole juurikaan oleskeltu. Kalusteetkin uupuvat kokonaan. Ensimmäinen suunnitelmani oli sijoittaa sinne kaksi aurinkotuolia, joilla voisi nauttia rauhassa lukemisesta ja kylmästä juomasta. (Toisaalta, aika harvassa ovat ne kerrat, kun istuskelen auringossa kylmän juoman kera.)
Ihastuin myös Ikean Högsten-tuoliin valkoisena. Rahin kanssa sekin vaikuttaa oikein mukavalta rentoutumispaikalta. 

Olen suunnitellut talon koilisnurkkaan, keittiön ja kuistin kulmaukseen myös aamukahviryhmää, vaikka itse en kahvia juokaan. Kulmaukseen paistaa aamuaurinko ihanasti pitkälle aamupäivään. Tämän kulmauksen pinnottaisin joko liuskekivillä tai mukulakiveyksellä ja kalusteiksi sinne tulisi pieni pöytä tuoleineen. 

Terassin ja parvekkeen kalustamista ennen täytyy kuitenkin vielä viimeistellä maalauksia. Ja tarvetta olisi myös uusia se kaikkein tärkein pihakaluste eli grilli. 

Ihanaa, nyt on kevät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti