maanantaina, toukokuuta 07, 2012

Koti

Olemme mieheni kanssa haaveilleet oman talon rakentamisesta oikeastaan aina. Ensimmäinen oma talomme oli kuitenkin rintamamiestalo, jonka remointoimme omin voimin. Olimme tyytyväisiä kotiimme, mutta haave rakentamisesta ei kuitenkaan sammunut. Perheen kasvaessa myös tila alkoi käydä vähiin sekä talon sisällä että ulkona. Haaveilimme talosta, jossa olisi riittävästi tilaa jokaiselle perheenjäsenelle. Halusimme tilaa myös harrastuksille ja lasten pihaleikeille.


Varteenotettavana vaihtoehtona tutkimme myös vanhojen, tilavampien talojen tarjontaa ja kävimme katsomassakin muutamaa vaihtoehtoa. Talot olivat kuitenkin joko liian huonossa kunnossa tai liian pieniä. Yhden vanhan talon remontoineena oli myös realistinen käsitys siitä työmäärästä, mikä vanhassa talossa olisi. Niinpä palasimme takaisin alkuperäiseen suunnitelmaan ja aloimme etsimään tonttia. Ajatus oli, että voisimme hankkia tontin ja rakentaa siihen hieman myöhemmin. Samaan aikaan suunnittelimme ja piirsimme pohjia ja julkisivuja unelmiemme taloon.


Lasten maja tontilla. 


Juuri meille sopiva tontti löytyi ja se vastasi täysin toiveitamme: etelärinne, riittävästi tilaa, sopivasti sivussa mutta kuitenkin lähellä, jotta lapset pääsevät pyörällä kouluun ja harrastuksiin, lenkkimaastot alkavat kotipihalta ja bonuksena vielä ihanat naapurit:) Tontin hankkimisen jälkeen asiat rullasivat eteenpäin ja meistä tuli rakentajia suunniteltua nopeammin. Monta puuta jouduttiin kaatamaan.


Kotimme on 2-kerroksinen Kannustalo, jonka pohjan ja julkisivut olemme itse muokanneet. Kannustalon mallistosta talomme muistuttaa Rauhalaa. Tavoitteena oli rakentaa kustannustehokas talo, joka toimii lapsiperheen arjessa. Ja tyytyväisiä olemme olleet! Oman työn osuus on ollut projektissamme todella suuri. Ainoastaan elementtien pystytys, kattotuolien asennus, takan rungon muuraus sekä sähkö- ja putkityöt on teetetty ulkopuolisilla. Mieheni on vastannut rakentamisesta ja minä perheen arjen sujumisesta ja sisustuksen suunnittelusta. Korvaamattomana apuna rakentamisessa on ollut isäni, joka on uhrannut projektillemme tunnin jos toisenkin. 


Koti :)


Meidän haaveemme on toteutunut, koska uskalsimme lähteä tavoittelemaan unelmaamme. Se on vaatinut valtavia ponnisteluja omien voimien rajoilla. Hetkeäkään emme ole katuneet! Tämä on ollut kaiken vaivan arvoista. Työtä on vieläkin paljon mutta se taitaa olla osa elämäntapaamme. Meillä on uusi projekti suunnitteilla  jo ennen kuin edellinen on saatu päätökseen:)

1 kommentti:

  1. Ihan mielettömän kaunis talo! Kiva kun laitoit blogin, sain nähdä tämän. Monesti olette olleet mielessä. Nyt vaan kameran kanssa rohkeasti kotia kuvaamaan :)

    Terkut, Piia K.

    VastaaPoista