lauantaina, toukokuuta 19, 2012

Mansikoita

Mansikat kuuluvat ehdottomasti kesän nautintoihin. Mansikkakakku kermavaahdolla ja marengeilla ansaitsee jo itsessään pienen juhlahetken. Tällä porukalla mansikoita kuluu jo kesän aikana melkoinen määrä. Pakastimeen mansikoita säilötään raikkaana soseena, joka maistuu talviaamuisin hieman jäisenä kuuman puuron päällä. Nam!



Halusimme siis ehdottomasti hieman napostelumansikoita myös omalle pihalle. Esteetikkona en kuitenkaan halunnut perinteistä mansikkamaata mustine muoveineen. Mansikka itsessään on mielestäni kaunis kasvi mutta mustat muovit säntillisissä riveissä eivät hivele silmää. Niinpä piti keksiä toinen ratkaisu.



Tonttimme on siis etelärinne ja se on pengerretty tontilta löytyneillä kivillä. Pihan alin osa on varattu hyötypuutarhalle. Kaikki kivipengerrykset saatiin viime kesänä melko valmiiksi, ainoastaan alimman penkereen toinen pääty jäi keskeneräiseksi. Ja onneksi jäi. Keksin nimittäin täyttää kivien kolot mullalla ja sijoittaa ihanan naapurin ystävällisesti lahjoittamat mansikan rönsyt kivien väleihin. Mullan pinnan katoin sanomelehtikerroksella ja kuorikatteella. Ja sieltä ne nyt nousevat talven jälkeen! Toivottavasti saadaan myös mansikoita:) 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti