keskiviikkona, marraskuuta 21, 2012

Työtila

Työskentelytilojen suunnittelu on mielenkiintoista ja haasteellista. Työtilan tulee olla toimiva ja vastata käyttäjän tarpeita. Usein kodin työtilat ovat yhteydessä muihin tiloihin ja siksi myös tilan visuaalisen ilmeen täytyy olla kodin muuhun sisustukseen sopiva. Oma työtilani on vielä keskeneräinen. Suunnitelmat ovat jo selvillä, mutta toteutusta täytyy vielä odotella. Toteutusta vailla on ainakin työpöytä, joka toimii myös valopöytänä sekä kirjahylly. Itse huone on jo valmis, samoin verhot ja matto. Työtuoli on myös hankintalistalla, joku kaunis ja ergonominen. Olisiko ehdotuksia?

Tällä hetkellä työpöytänä toimii mummultani peritty, ehostettu ja myös edellisessä keittiössämme palvellut ruokapöytä. Säilytystilaa on vanhassa arkussa ja suuressa senkissä, joka hankittiin aikanaan hoitopöydäksi. Arkun tarina on hieman jännittävämpi. Jouduimme vaihtamaan asuntoa juuri ennen esikoisen syntymää, koska edellisen kotimme omistaja myi asunnon ja uusi omistaja halusi muuttaa siihen itse. Avuliaan naapurinrouvan ansiosta löysimme nopeasti uuden kodin lähistöltä. Tämän asunnon edelliset asukkaat oli häädetty ja ilmeisesti he olivat lähteneet vauhdilla. Asuntoon oli jäänyt huonekaluja, jotka asunnon omistaja oli viemässä roskiin. Tästä kuormasta "pelastimme" (luvan kanssa tietysti) arkun, jonka sisältö oli varsin mielenkiintoinen ja surullinen: lapsen kastelahjoja, lääkeruiskuja ja aseiden osia. Arkku oli kuitenkin kauniin mallinen ja ehostuksen jälkeen se on säilönyt lankavarastoni varsin mallikelpoisesti. 

Omassa työhuoneessani pidän erityisesti huoneen valoisuudesta ja tapetin luomasta kodikkaasta ja lämpimästä tunnelmasta. Huoneessa on ikkunat kahteen ilmansuuntaan ja koneella työskennellessä voi välillä lepuuttaa silmiään ikkunasta näkyvässä maisemassa. Työhuoneen tapetin valinta vaati talossamme ehkä pisimmän harkinta-ajan. Muualla seinäpinnat ovat varsin rauhallisia mutta työhuoneeseen uskalsimme onneksi valita runsaamman kuviotapetin. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä! 

Minun työtilastani saa kuvia siis vielä odotella. Kuvaaminen ei muutenkaan nyt oikein innosta. Uuden kameran hankintaa (tai oikeastaan ensimmäisen ihan oman kameran hankintaa) olen suunnitellut jo pitkään. Mallin valintakin alkaa jo olla selvillä. Pitäisiköhän kirjoittaa Joulupukille?

Tässä kuitenkin muutamia kauniita työtiloja internetin kätköistä. Kuvat: Ikea, houzz.com, homebz.com, trendir.com ja ehomee.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti