lauantaina, elokuuta 11, 2012

Asuntomessuilla Tampereella, osa 1

Vietin mielenkiintoisen päivä Tampereen asuntomessuilla kameran seurassa. Valitettavasti seuralaiseni kieltäytyi yhteistyöstä kesken päivän ja monesta mielenkiintoisesta kohteesta jäi kuvat ottamatta. Tässä kuitenkin muutamia minun huomioni saaneita yksityiskohtia messuilta. Koska minulla oli vain yksi päivä aikaa, keskityin ainoastaan omakotitalojen kiertämiseen.

KOHDE 10






Kohde 10 herätti huomioni värikkäillä yksityiskohdillaan lehdissä jo ennen messuja. Anna E. Vaaralan akustisella huopataiteella oli hoidettu akustiikkaongelmat mielestäni onnistuneesti. Myös sauna oli virkistävän erilainen: geometriset, valaistut laatikot kuultovalkoiseksi käsiteltyä haapaa. Viimeistely talossa oli kuitenkin kesken ja tehty kiireessä, mikä jätti hieman epäsiistin vaikutelman.

KOHDE 15



Kohde 15 oli suosikkini lehtien perusteella eikä se tuottanut pettymystä. Koti oli moderni ja kodikas. Erityisesti keittiö ja lastenhuoneet olivat mielestäni onnistuneita. Sisustuksessa oli käytetty upeita itämaisia palamattoja, joita näkyi muutamassa muussakin kohteessa.

KOHDE 12







Kohteessa 12 oli kekseliäitä yksityiskohtia sekä sisällä talossa että talon taakse jäävällä piha-alueella. Yläkerran aulan ikkunasta näkyi hauska "maksaruohokatto" joka kyllä on huomattavasti esteettisempi ja mielenkiintoisempi kuin peltikate. Portaikon suuri ikkuna antoi ansaitun arvon kauniille metsämaisemalle. Olohuonetta hallitsi massiivinen takka sekä suuret ikkunat. Tontti rajoittui metsään ja piha-alueen ja metsän rajaus oli mielestäni totetutettu onnistuneesti. Täältä sai napattua hyviä ideoita myös omalle pihalle:)

KOHDE 13




Kohteessa 13 eteisen liukuovikaapiston Tampere-aiheinen kuva teki sisääntulosta mielenkiintoisen. Samaa aihetta oli käytetty wc-tilojen uniikeissa mosaiikkilaatoituksissa. Talossa oli erillinen yksiö yläkerrassa ja sen sisustuksessa oli uskallettu käyttää rohkeita valintoja. 

Juttua asuntomessuihin liityen tuntuu tulevan nyt niin paljon, että jatkan aihetta seuraavassa postauksessa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti