keskiviikkona, elokuuta 01, 2012

Alppiruusun koti

Emännöin keväällä kotonamme puutarhakutsuja ja tilasin itselleni kauan haaveilemani alppiruusun. Kasvi on kärsivällisesti odottanut ruukussaan koko alkukesän. Nyt se vihdoin pääsi uuteen kotiin. 



Muuttoa edelsi leikkimökin siirtäminen, istutusaltaan rakentaminen ja täyttäminen. Ja kuten tapoihimme kuuluu, mitään niistä ei tehty helpoimman kaavan mukaan:) Leikkimökki siirrettiin parruja, suuria kiviä ja rautakankea apuna käyttäen. Altaan rakensin tontilta löytyneistä luonnonkivistä samalla tavalla kuin muutkin pihamme pengerrykset on tehty. Ja parikymmentä kottikärryllistä multaa kärrättiin n. 100m ylämäkeen. Sekaan hieman hiekkaa, käpyjä ja havupuiden "roskia" omalta ja naapurin pihalta. Eipä ole ollut tarvetta lähteä kuntosalille:)


Alppiruusu saa kaverikseen timanttituijia ja kuunliljoja. Altaan oikealle puolelle rakennetaan luonnonkivistä portaat. Kuvassa näkyvän kepin ja johdon paikalle tulee pihavalaisin.


Taustalla näkyvä leikkimökki, Pikkumökki, on minun ja sisareni vanha. Siellä näyttää olevan siivoukset meneillään. Keinu on lasten kokoa ja meillä hoidossa mieheni sisaruksilta. Isot kivet nostettiin kaivinkoneella jo rakennusprojektin alkuvaiheessa lasten kiipeilykiviksi. Taustalla näkyvästä metsästä on maisteltu jo kesän ensimmäiset mustikat, nam!

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Haaveissani olisi myös samantapainen istutusallas..kuinka korkea tämä on? Minkälaiset pohjatyöt altaalle teitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Altaalla on korkeutta puolisen metriä. Mitään erityisiä pohjatöitä emme pinnan tasoitusta lukuun ottamatta tehneet ja ihan hyvin on kuosissaan pysynyt. Tosin maa ei ole routivaa, mikä varmaankin vaikuttaa asiaan. Kivet on ladottu kylmämuuriksi eli palapelin tapaan ilman mitään muurauksia. Multa on ihan tavallista, mihin sekoittelin metsästä keräämiäni käpyjä ja kaarnanpalasia. Siivosin myös meidän ja naapurin pihalta havupuiden roskat. :) Noin suuri määrä rhodomultaa tuntui aika kalliilta, joten tein oman cokctailin. Mukavaa altaanrakennusurakkaa!

      Poista