tiistaina, elokuuta 14, 2012

Asuntomessuilla Tampereella, osa 2

KOHDE 14








Kohteessa 14 oli yhdistetty moderniin arkkitehtuuriin mustaksi käsiteltyjä heinäseipäitä:) Eli todellisuudessa vaakarimoitus oli rakennettu heinäseivästä muistuttavista, mustista rimoista, mikä toimi mielestäni hienosti selkeälinjaisen arkkitehtuurin ja tummanharmailla kivilaatoilla pinnoitetun muurin kanssa. 

Pukutilassa oli kaunis, selkeälinjainen panelointi. Pesutiloissa ihmetytti turkoosit tehosteseinät, jotka toivat mieleen vesieristyksen. Vai olikohan laatoitus jäänyt kesken... Talon valaistuksessa oli käytetty persoonallisia ratkaisuja ja niitä oli upotettu talon rakenteisiin. Myös keittiön tasossa oli upotettu valaistus. Samassa keittiökuvassa näkyy myös astianpesukoneen normaalista poikkeava sijainti, mikä vaikuttaa varsin toimivalta. Takka oli upea lattian tasossa olevine tulipesineen. 


KOHDE 16





Kohteessa 16 oli käytetty paljon kontrasteja, mikä tuntui olevan hyvin suosittua tämän vuoden asuntomessuilla. Wc:n suihkutila oli visuaalisesti erotettu muusta tilasta mustalla laatalla sekä seinässä että lattiassa. Makuuhuoneessa pikkuikkuna oli hauskasti upotettu sienään maalattuihin raitoihin. Pesuhuoneen suihkujen taustaseinän materiaali jäi minulle arvoitukseksi, se on kuvattuna alimmassa kuvassa. Pinnassa ei näkynyt minkäänlaisia saumoja, joten ihan peruslaattaa se ei ollut.


KOHDE 17




Kohteessa 17 oli keittiö suljettu hieman suojaisammaksi mielenkiintoisella ratkaisulla. Käytännön toimivuutta arvostavana (ja keittiön nopeasti sotkuiseksi saavana;)) arvostan sitä, että tiskit ja muut sotkut eivät näy ruokapöytään ja olohuoneeseen. Mikron paikka vaikuttaa myös hyvältä, koululainen saa helposti lämmitettyä välipalansa. Pidän myös uuden ja vanhan kontrasteista sisustuksessa.


KOHDE 18



Kohteessa 18 huomion kiinnitti ruostutettu keittiön välitilamateriaali. Ihan en ole varma pidänkö siitä vai en... Sen sijaan kiva ratkaisu oli pesuhuoneen lattiaan upotettu puuritilä, se tuo mukavaa pehmeyttä tässäkin tilassa käytettyihin voimakkaisiin kontrasteihin. Muuten talossa oli  käytetty mielestäni liikaa "erikoisuuksia" ja kokonaisuus oli levoton ja sekava. Moni yksityiskohta (esim. tiiliseinä, rapattu seinä, välitila, kuviomaalattu seinä, näytävät valaisimet...) olisi tullut paremmin esille selkeämässä ja rauhallisemmassa kokonaisuudessa. Pohja oli mielestäni tässä talossa toimiva. Talo tuntui huomattavasti neliöitään suuremmalta.


KOHDE 19



Kohteessa 19 huomioni kiinnitti makuuhuoneen Frost valaisimet, joita olen ihaillut jo jonkin aikaa. Valaisimet on suunnitellut muotoilija Henna Mantere, joka on suunnitellut myös mm. Jokipiin Pellavalle. Valaisimet valmistetaan käsityönä Suomessa, mikä on tietenkin myös plussaa. Pihalla oli kauniisti kivetty lampi, jossa kuulemma asustavat ruutanat. Taitavat olla ensimmäiset asukkaat, jotka pääsivät muuttamaan messualueelle:)


KOHDE 20



Kohteessa 20 oli upeita taidemaaluksia seinäpinnoilla. Maalaukset oli toteuttanut Marru Jokela, jonka opissa olen itsekin päässyt kokeilemaan erilaisia kuviointitekniikoita. Talon makuuhuone-vaatehuone-kylpyhuone-kokonaisuus oli kaunis ja toimivan oloinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti