keskiviikkona, elokuuta 15, 2012

Asuntomessuilla Tampereella, osa 3

KOHDE 21






Kohde 21 oli myös yksi niistä taloista, jotka herättivät huomioni jo lehtien perusteella.  Positiivinen mielikuva talosta tuli myös jo heti sisääntulossa. Vaikka tässäkin talossa oli paljon erilaisia pintoja, sisustus oli mielestäni harmoninen ja onnistunut. Monitoimihuone oli loistava! Samassa tilassa oli työskentelypiste, vierashuone ja kodinhoitotilat. Ja kaikki tämä näytti kauniilta ja vaikutti toimivalta. Pihalla oli paljon samoja elementtejä kuin meidän pihallamme: pioneja ja havuja kivien lomassa, alppiruusuja ja mustikkaa. Ja myös hieno uima-allas, joka kyllä puuttuu meidän pihalta. Ehkäpä joskus...



KOHDE 22





Kohde 22 oli tunnistettavasti Ikean sisustama; kekseliäs ja kotoisa. Olohuoneessa katon panelointi oli valahtanut hauskasti seinälle, sisustuksessa oli käytetty kauniita värejä ja olohuoneen nurkassa seisoi perinteisestä poikkeava tulisija. 


KOHDE 23






Kohteessa 23 sisustus oli eleetöntä ja selkeää. Sama eleettömyys jatkui pesuhuoneen laatoituksessa ja saunan lauteissa. Huomioni kiinnittyi khh/pukuhuoneen hauskaan naulakkoon ja sen alla olevaan penkkiin, jonka sisällä oli kissavessa:) Samankaltaista olen suunnitellut myös meidän Mutterille. Pihassa oli paras messuilla näkemäni hyötypuutarha-alue, joka sopi saumattomasti yhteen talon arkkitehtuurin ja sisustuksen eleettömyyden kanssa.


KOHDE 24



Kohteessa 24 oli sisutusratkaisuilla saatu hyvin käytettyä kaikki tila hyödyksi. Talon sisustuksessa oli käytetty neutraaleja värejä ja aikaa kestäviä ratkaisuja pohjalla ja väriä oli tuotu tekstiileillä ja muilla pienesineillä. Pihassa oli kauniita muotoja, joilla pieneenkin pihaan saa syvyysvaikutelmaa. 


KOHDE 25


Kohteesta 25 mieleeni jäi erilaisten puupintojen käyttö, joka toi sisustukseen levottomuutta. Pidän erittäin paljon puun käytöstä sisustuksessa mutta tässä kohteessa tuntui, että kokonaisuus oli unohdettu. Sisustuksessa oli upeita yksilöitä, jotka eivät päässeet oikeuksiinsa levottomassa kokonaisuudessa. 

KOHDE 26





Ymmärtääkseni kohde 26 on voimakkaasti jakanut mielipiteitä. Minun mielestäni talo oli arkkitehtuuriltaan kaunis ja ajaton, valoisa ja pohjaratkaisultaan sekä ylellinen että toimiva. Nämä kaksi valitettavan usein eivät toteudu samassa talossa. Materiaaliratkaisut sisustuksessa eivät olleet oman makuni mukaiset, mutta erittäin onnistuneet omassa tyylissään. Lastenhuoneissa oli muistettu huoneen käyttäjät ja uskon, että Hello Kitty -huone olisi monen pikkutytön unelma:)


KOHDE 27 











Kohteessa 27 oli käytetty onnistuneesti liukuovia. Esimerkiksi keittiön sai sulkea kokonaan liukuovien taakse. Siinä on tietysti vaarana se, että siivouksen voi unohtaa kokonaan, kun sotkut saa niin hyvin piiloon;) Wc-tiloissa oli kauniita ratkaisuja mm. laatoituksissa ja valaistuksessa. 

Kellarissa olevassa saunaosastossa nyt niin trendinä oleva betonipintojen (tai betonilta näyttävien pintojen) käyttäminen oli onnistunut ehkä parhaiten. Betonipinnat sopivat kellaritunnelmaan ja puuta oli käytetty pehmentämään kokonaisuutta. Saunan lauteiden käytännöllisyys jäi tosin mietityttämään... Kellarissa oli myös onnistunut kuntoilutilaratkaisu, jonka sai keittiön tavoin piilotettua liukuovien taakse. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti